Stockbridge Green Architects

Zero Carbon Emission

The Garden House

 
 
Basement Level
Conditioned
1.   Stair 1
2.   Stair 2
3.   Lower Family Room
      a.   Full Bath
4.   Multi-Purpose Sound / Light Room
      a.   Storage
Un-Conditioned
5.   Mechanical Room
Open
6.   Court, Open to above
7.   Colonnade (covered)
Ground Level
Conditioned
8.   Entry
      a.   Sitting
      b.   Half Bath
      c.   Coats & Shoes
      d.   Window Seat
9.   Family Room
      a.   Open to Lower Familyroom below
      b. Window Seat
Un-Conditioned
10.  Conservatory

       a.   Central Courtyard
       b.   Stream Feature
       c.   Lap Pool
       d.   Sunroom
       e.   Lift
11.  2-Car Garage / Gate
12.  Yard Storage
Open
13.  Screen Porch
14.  Covered Patio 1
15.  Covered Patio 2
16.  Open to Court below
17.  Pergola
18.  Carport / Entry
19.  Constructed Wetlands
       a.  Wetlands engineered to purify water that
       b. is recirculated into the recreational pond
20.  Play Yard
21.  Grey Areas - Undisturbed natural ecosystems
22.  Green Areas - landscaped buffer
Upper Level
Conditioned
23.  Living
24.  Dining
25.  Kitchen

26.  Library
27.  Half Bath
28.  Master Bedroom Suite
      a.   Sitting Area w/wet bar
      b.   His Closet
      c.   Her Closet
      d.   Bathroom
29.  His Workspace
30.  Her Workspace
31.  Guest Rooms (for 3 adult children & families)
Un-Conditioned
32.  Conservatory
      a.   Open to Central Courtyard below
      b.   Balcony overlook
Open
33.  Front Porch
34.  Patio with stair to roof
35.  Guestroom balconies 
Roof Level
Open
36.  Kitchen Garden
37.  Conservatory glass roof
38.  Open to Patio below
39.  Photovoltaic Array

Image: 
Image: